Gymnastikpass

MINIStuds jobbar mot trenden, vad är då trenden nu… Tyvärr inget positivt om man ser till våra barns motoriska utveckling. Barnen blir mer och mer stillasittande och får mer av en visuell stimulering än en kroppslig.  Uppgifter och en stimulerande miljö är viktiga faktorer som påverkar barnens utveckling, idag saknas dessa mycket då leksaker och ”hjälpmedel” gör att barnen inte behöver ”kämpa” och bygga styrka. Enbart 30% av 4åringarna rör sig tillräckligt/dag, 6åringar sitter i skolan med nack och ryggproblem. Så NU vänder vi detta och kämpar för våra barns hälsa, glädje och styrka! Motoriskt starka barn har försprång även inom ämne såsom problemlösning!

Syftet under våra  gymnastikpass är att arbeta med gymnastikens grundformer!  Vi täcker in motoriska rörelser som är viktiga livet igenom och vi gör det med hjälp av färgglada redskap såsom skumredskap, landningsmatta, gymnastikbarr, airtrack, romerska ringar, en fallskärm, bollar och en gymnastikbänk. Vi delar glädje med barnen, tränar samarbete, kommunikation och självkänsla.

Gymnastikpassen är väl planerade och innehåller MINIStuds sången, uppvärmning, huvudövningar, bollstund och avslut. Övningarna anpassas efter barnens utveckling och för att utmana barnen på en lagom nivå. Inga förkunskaper behövs för att starta i en viss grupp men ju tidigare desto bättre!

MINIStuds fokuserar även på barnens trygghet, både i sig själva och i vår miljö. Det är viktigt att alla känner sig sedda och övningarna anpassas efter barnens behov och utveckling. För att lättare kunna anpassa övningarna så delas barnen in i olika grupper efter ålder, läs mer under Våra gymnastikgrupper Förutom att barnen utvecklar sitt livsviktiga lärande så utvecklas även bandet mellan förälder och barn under denna kvalitetstid.

Passen pågår ca 45-60 minuter och vi avslutar sedan med en gemensam fika för de som vill. Då får vi chans att umgås och lära känna barnen och varandra lite mera.