Mer info om gymnastikpassen

MINIStuds koncept bygger på att vi är få antal barn på varje pass då vi vet att det gynnar barnen! Vi ledare kan se och hjälpa alla barn under varje pass, vi ger beröm och kommer med feedback på hur man kan göra övningen ännu bättre! Vi låter barnen jobba med övningarna i lugn och ro och barnen utvecklas på så sätt enormt mycket. Vi är även noga med att man visar hänsyn till sina vänner genom att tex. vänta på sin tur och heja på sin kompis.

MINIStuds tycker det är viktigt att alla barn blir sedda. Vi börjar därför alltid med att se vilka som är med idag. Sedan sjunger vi vår MINIStuds sång och skakar musikägg. Dags att värma upp kroppen lite, här varvas övningar för armar, ben, gärna lite hoppa och kanske musikstopp. Sedan kommer vi till huvudövningarna där det varierar lite mellan grupperna men i princip så  tränar vi våra grundformer såsom balans, styrka, motorik och gör många kullerbyttor. Vi har även en bollstund, kanske en hinderbana, lite utforskartid. Till hjälp har vi redskap i olika färger och former. Avslutningen är alltid samma, vad vi hittar på då, får ni se när vi ses!

 

Nedan kan du kika på en film på en av de första kullerbyttorna som vi gör med de minsta barnen, denna är filmad i hemmamiljö för att påvisa att ni även kan utföra en hel del övningar hemma.